Veelgestelde vragen

Ik zie dezelfde trackers op andere websites, exact hetzelfde maar dan goedkoper!

Dat kan soms, op het plaatje lijken deze dan hetzelfde maar in werkelijkheid is de techniek en kwaliteit totaal verschillend. Onlangs hebben wij een clone van een Globaltrace G160 tracker in handen gekregen en deze naast een origineel toestel van ons gelegd. De foto's spreken eigenlijk al voor zich:

 g160 compare 1

G160 COMPARE 2

Dit is een voorbeeld van onze G160, maar ook onze G950 heavy duty en Eyon trackers worden veelvuldig onder een andere naam en slechtere kwaliteit aangeboden.

Stelt u zichzelf bij aanschaf van een tracker dus de vraag of u een zo goedkoop mogelijke gadget wilt, of een betrouwbaar product ter beveiliging van uw voertuig, object of misschien wel een dierbare. En wilt u deze aanschaffen bij een bedrijf dat duizenden artikelen verkoopt, of een bedrijf dat zich al 10 jaar focussed op gps tracking en u hierbij passend advies en ondersteuning kan bieden.

 

Ik zoek een tracker, maar ik heb geen idee wat ik nu moet kopen. Er is zoveel keus!

Geen probleem, hier kunnen we u bij helpen! Er zijn in de basis 2 verschillende soorten tracking systemen. Systemen die hun locatie per SMS aan u rapporteren, en systemen die hun locatie via GPRS vastleggen op een platform. Vraagt u zichzelf vooral af waarvoor u de tracker gaat gebruiken. Is het incidenteel, dus bijvoorbeeld voor anti-diefstal? Dan is een SMS tracker waarschijnlijk aantrekkelijk, vanwege de lage gebruikskosten. Denk hierbij aan onze Eyon portable of 3.0 voor inbouw. Wilt u constant kunnen volgen, bijvoorbeeld een personeelslid of huurauto? Dan is een live tracker aantrekkelijk, zoals onze Globaltrace G300 (inbouw) of de G950. Dit systeem registreert zijn locatie om de minuut op een website, waardoor de afgelegde route, snelheid, start en stopt eenvoudig in te zien zijn met een smarthpone app.

Andere verschillen zitten hem voornamelijk in de accuduur. Zo zijn er trackers zonder accu die aangesloten kunnen worden op de boordspanning van een voertuig, maar ook trackers met een eigen accu, die als backup kunnen dienen maar zeker ook trackers die volledig op eigen accu werken tot een duur van 3 jaar! Bij de eigenschappen van ieder artikel wordt dit vermeld. Toch nog twijfels? Neem contact op met onze klantenservice op tel. 0186-614670

 

Er worden tegenwoordig trackers aangeboden bijna zo klein als een sleutelhanger. Wat is het verschil?

Deze apparaatjes worden inderdaad veel aangeboden tegenwoordig, en worden door de fabrikanten ook gps trackers genoemd. In werkelijkheid maken deze apparaatjes gebruik van een telefoonsignaal, waardoor het een compleet ander principe wordt. Dit is namelijk een stuk minder nauwkeurig, en heeft daarnaast een bepaalde range of bereik. Een échte gps tracker werkt wereldwijd, en is ook met wereldwijd terug te vinden. Zo'n klein apparaatje is daarom niet slechter, en is perfect geschikt voor uw sleutelbos of om te kijken waar uw fiets nu precies stond in een grote stalling. Echter voor beveiliging van een auto of ander voertuig is dit volledig nutteloos.

 

Heeft een tracker ook bereik in parkeergarage of container?

Dit is een erg moelijk gebied. Wanneer er geen GPS signaal meer is in de ruimte, dan is het voor een tracker niet meer mogelijk de locatie te bepalen. De prijs of kwaliteit van een tracker is hierbij niet van belang. Wel is het zo dat in de gemiddelde loods, schuur, garage of container gewoon nog ontvangst is. Een parkeergarage met een verdieping erop wordt al moelijker. Onze globaltrace trackers beschikken naast GPS over LBS positiebepaling. Hierdoor is middels telefoonmasten ook een locatie te achterhalen, wel is deze minder nauwkeurig.

 

Is een tracker op te sporen?

Een tracker is fysiek alleen op te sporen door te zoeken. Goed verstoppen dus. Met apparatuur kan er ook gezocht worden naar een tracker. Dit is echter een proces waarvoor uitgebreide en zware apparatuur voor nodig is. Dit wordt dan ook alleen door specialistische bedrijven gedaan, en is een kostbare zaak. De trackers die per locatie werken zoals onze Eyon 3.0 zijn vrijwel onmogelijk op te sporen.

 

Ik heb een GPS tracker gekocht maar ik krijg hem niet werkend

Als u bij gps partner een tracker koopt bieden wij u de garantie dat u deze volledig en naar u wens werkend krijgt. In de praktijk kunt u het beste de handleiding nog eens raadplegen, want hierin staat altijd alle benodigde informatie. Komt u er toch nog niet uit? Neem contact met ons op, dan gaan we samen hiermee aan de slag, net zo lang tot de tracker naar wens werkt! Per e-mail zijn wij 7 dagen per week bereikbaar, maar als u liever belt mag dit ook uiteraard!

 

Ik heb wel eens gehoord van zogenaamde jammers en blockers die GPS en alle andere signalen plat leggen.

Deze apparaten zijn ten eerste verboden en niet vrij verkgijbaar, maar worden desalniettemin wel gebruikt. Een persoon die bereid is tot het stelen van een auto, zal het gebruik van een verboden apparaatje immers ook niet schuwen. Er kleven echter nadelen aan een jammer of blocker. Ten eerste kan men van het storende signaal hoofdpijn krijgen. Daarbij controleert de politie streng op het gebruik hiervan en dus valt men met 'slechts' een gestolen auto minder op dan met een gestolen auto en een jammer aan. In de praktijk worden deze apparaten zeker niet altijd gebruikt bij diefstal.

 

Als er manieren zijn om een tracker te omzeilen of onklaar te maken, waarom zou ik er dan nog een kopen?

Er zijn honderden manieren om een fiets te stelen die op slot staat. Zet u daarom uw fiets dan maar gewoon zonder slot neer? Een slot op uw voordeur is vrij eenvoudig open te breken. Houdt u daarom de deur 'snachts maar gewoon open? Neen, om de simpele reden dat u liever toch het nodige eraan doet om inbraak of diefstal te voorkomen. En hoe meer u hier aan doet, hoe groter de kans op succes is.

Ieder slot of anti-diefstal apparaat is door het dievengilde onklaar te maken, maar in de praktijk worden er toch echt zeer veel voertuigen teruggevonden door middel van een GPS tracker. Geen tracker op uw voertuig? Dan is de auto niet meer vindbaar zodra hij de hoek van de straat om is.